Ohtlikke olukordi tekitanud purjus veokijuht sattus kriminaaluurimise alla

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Jõgeva politseinikud tabasid eile Tallinna-Tartu maanteel pidevalt vastassuunavööndisse kaldunud veoki roolist mehe, kes oli nii purjus, et tema suhtes tuli alustada kriminaalmenetlust.

Politsei sai Tallinna-Tartu maanteel Tallinna poole liikunud ja pidevalt vastassuunavööndisse kaldunud Scania veoautost teate eile õhtul kella 20.30 ajal. Joobekahtlusega juhti märkas tähelepanelik liikleja, kes sõitis ohtlikke manöövreid teinud veoki järel ning informeeris politseid jooksvalt sõiduki liikumissuunast, teatas Lõuna prefektuur.

Väljakutsele reageerinud Jõgeva politseinikud pidasid ohtliku veoki kinni trassi 141. kilomeetril Puurmani vallas. Scania veokit juhtinud 60-aastane Aavo oli sedavõrd purjus, et tema suhtes alustati kriminaalmenetlust. Varemgi liiklusrikkumiste tõttu politseiga kokku puutunud mees kõrvaldati juhtimiselt ja toimetati Jõgeva arestimajja. Raskeveokile otsis omanik asendusjuhi.

Jõgeva politseijaoskonna juhi Ivar Dubolazovi sõnul oli purjus veokijuhi näol tegu võimaliku liiklusmõrvariga. «Võime kergendust tunda, et ohtlik juht sai liiklusest kõrvaldatud ja traagilised tagajärjed, mis sellisel puhul on vägagi tõenäolised, jäid seekord olemata,» lausus ta Lõuna prefektuuri teatel.

Tema sõnul oli kutselisest juhist äärmiselt vastutustundetu asuda purjuspäi raskeveoki rooli ja nii teiste liiklejate elu ohtu seada. Politseijuht tänas samas tähelepanelikku inimest, kes kahtlust äratanud sõidukist politseile teatas ning tänu kellele õnnestus ära hoida võimalik raske õnnetus.

Politsei tuletab juhtidele meelde, et alkohol ja autorool tuleb teineteisest rangelt lahus hoida. Lisaks soovitavad korrakaitsjad takistada kõigil pealtnägijatel joobes inimest autorooli istumast ning joobes juhti märgates sellest viivitamatult teada anda operatiivnumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles