Laevakaitsjate kohtuistung lükkus Krishna sünnipäeva pärast taas edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist. Foto: Tairo Lutter

Hoolimata Tuticorini magistraadikohtuniku otsusest jätkata Eesti laevakaitsjate passide ja isiklike asjade tagastamise arutelu esmaspäeval, lükkus istung taas edasi, kuna kohus tähistab esmaspäeval Krishna sünnipäeva püha.

«Praeguseks on jälle kohtuistung edasi lükatud, kuna Indias on üks selline püha, mida osad asutused tähistavad ja osad mitte. Tuleb välja, et see kohus tähistab seda. See on nende jaoks äärmiselt olulise jumala, Lord Krishna sünnipäev,» rääkis BNS-ile Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi, kes ei osanud öelda, kas istung võiks toimuda teisipäeval. «Kahjuks on need nädalad läinud järgemööda, nii et me kogu aeg loodame ja ootame.»

India lõunapoolseima osariigi, Tamil Nadu politsei arreteeris mullu 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli ka 14 Eesti kodanikku. Detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises. Tänavu 26. Märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed, sealhulgas 14 Eesti laevakaitsjat, kautsjoni vastu vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles