Tallinna-Tartu maanteel hukkus sõidukite kokkupõrkes naine

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Tallinna-Tartu maanteel põrkasid täna varahommikul kokku veoauto ja sõiduauto Citroen, mille juht hukkus sündmuskohal.

Õnnetus juhtus kella 4.30 ajal Kose vallas Tallinna-Tartu maantee 50. kilomeetril. Esialgsetel andmetel kaldus Tartu suunas sõitnud Citroen C3 vastassuunavööndisse ning põrkas kokku talle vastu sõitnud veoautoga Scania, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Kokkupõrke järel paiskus Citroen teelt välja, haagisega veoauto sõitis kraavi paremas teeservas. Citroeni roolis olnud naine hukkus sündmuskohal ning tema autost kätte saamiseks tuli autovrakk lahti lõigata.

Scania veoauto juht õnnetuses viga ei saanud, ta omas juhtimisõigust ning oli kaine. Teisi inimesi peale juhtide sõidukites ei olnud. 

Liiklusõnnetuse täpsed asjaolud ja põhjuse selgitab välja uurimine.

«Miks sõiduk vastassuunavööndisse kaldus, ei ole veel selge. Praegu saame hukkunud naise lähedastele kaasa tunda ja püüda omalt poolt anda uurimisega sellele küsimusele ammendava vastuse,» sõnas Põhja prefektuuri operatiivjuht Kaido Saarniit.

«Olenemata sellest, mis oli tänase traagilise õnnetuse põhjus, tasub alati meeles pidada, et autorooli istudes tuleb pühendada kogu oma tähelepanu liiklemisele, rooli taha istuda kainena ja puhanuna, valida hoolikalt sõiduvõtteid ja -kiirust,» ütles Saarniit.

Politseinikud suunasid liikluse õnnetuse tõttu mitmeks tunniks ümbersõitudele Tallinna-Tartu maantee 47. ja 51. kilomeetril.

Maanteeinfokeskuse teatel taastus liiklus sündmuskohal kell 8.35

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles