Nestor: NATOl tuleb suurendada võimekust oma idapiiril

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bundestagi president Norbert Lammert ja riigikogu esimees Eiki Nestor
Bundestagi president Norbert Lammert ja riigikogu esimees Eiki Nestor Foto: Riigikogu pressiteenistus

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul on Venemaa sõjalise agressiooni läbiviimine Ukrainas põhjalikult muutnud julgeolekukorda Euroopas ning NATO peaks seetõttu looma tõhusa sõjalise võimekuse NATO idapiiril.

«Militaarse tegevuse märgatav aktiviseerumine Venemaal ja sõjalise agressiooni läbiviimine Ukrainas on põhjalikult muutnud julgeolekukorda Euroopas. Eesti koos partneritega NATOs peab looma tõhusa sõjalise võimekuse NATO idapiiril, tagamaks julgeoleku tasakaal ja turvatunne,» märkis Nestor kohtumisel Saksamaa Bundestagi presidendi Norbert Lammertiga.

Eesti ja Saksamaa parlamentide juhid olid ühel meelel, et eelseisval NATO tippkohtumisel vastuvõetavad otsused peavad sisaldama konkreetset ja piisavat tegevuskava, millega julgeolekuolukorda regioonis kindlustada.

Puudutades olukorda Ukrainas rõhutasid Nestor ja Lammert demokraatlike erakondade tähtsust vaba ühiskonna ja õigusriigi rajamisel. Arutati, millist abi saaksid demokraatlikud riigid lisaks sisult enam tehnilisemate kogemuste jagamise kõrval ka selles osas Ukrainale osutada.

Eesti ja Saksa parlamentide liidrid käsitlesid ka riikidevahelise parlamentaarse koostöö edasist tihendamist, sealhulgas üliõpilastele pakutavaid vastastikuseid võimalusi Riigikogu ja Bundestagi töö paremaks tundmaõppimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles