Mironov: Vene väed jäävad Gruusia-Osseetia konfliktipiirkonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid Lõuna-Osseetias Džavas liikusid eile soomukitega Venemaa suunas. Moskva lubas oma väekontingendi Gruusiast eilse päeva lõpuks osaliselt tagasi tõmmata.
Vene sõdurid Lõuna-Osseetias Džavas liikusid eile soomukitega Venemaa suunas. Moskva lubas oma väekontingendi Gruusiast eilse päeva lõpuks osaliselt tagasi tõmmata. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa ei kavatse pidada läbirääkimisi rahvusvaheliste rahuvalvajate saatmisest Gruusia-Osseetia konfliktialale ning Vene väed ei kavatse piirkonnast lahkuda, ütles esmaspäeval Vene parlamendi ülemkoja spiiker Sergei Mironov.

«Vene väed jäävad Lõuna-Osseetiasse ja ümbritsevatesse rajoonidesse,» kinnitas ta Interfaxile, lisades, et «Venemaa on kujundanud Gruusia-Osseetia konfliktipiirkonnas uue efektiivse sõjalise kontrolli süsteemi».



«Loomulikult ei hakka Venemaa lähiajal pidama mingeid kõnelusi rahuvalvemissiooni rahvusvaheliseks muutmise üle,» kuulutas Mironov.



Tema sõnul jätkab Venemaa rahuvalvemissiooni täitmist, ning «rahvusvaheline avalikkus peab nägema, et mingist Gruusia okupeerimisest Venemaa poolt ei saa juttugi olla».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles