Obamat turvavad politseinikud ööbivad Tallinki hotellis

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki hotell Tallinnas.
Tallinki hotell Tallinnas. Foto: Toomas Huik.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) majutab Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidi ajal Tallinnasse turvalisust tagama tulevad politseinikud Tallinki hotelli.

Põhja prefekt Kristian Jaani ütles Postimehele, et praegu on veel täpsustamisel, kui palju politseinikke visiidi ajaks hotellikohta vajab, kuid tema kinnitusel tervet Tallinki hotelli politseinike jaoks reserveerida ei ole tarvis.

USA presidendi visiidi turvamisega tegeleb ligikaudu 1500-1700 politsei- ja piirivalveameti ametnikku, kuid kõik neist hotellikohta ei vaja, kuna suur osa Obama visiidi ajal tööl olevatest politseinikest on Põhja prefektuurist ja nad ööbivad kodus.

Tallinki hotellis ööbivad need politseinikud, kes tulevad Obama visiidi ajaks pealinna teistest prefektuuridest.

Politseinikud majutatakse Tallinki hotelli, kuna see on kesklinnas ja strateegiliselt lähedal kohtadele, mida politseinikud Ameerika Ühendriikide presidendi visiidi ajal turvama peavad.

Tallinki hotellis elasid 2006. aasta novembris ka USA presidendi George W. Bushi visiidi turvalisust tagavad politseinikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles