Laaneots: Putini eesmärk on ilmselt vedada sõjategevus võimalikult laiaks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots
Ants Laaneots Foto: Erik Prozes / Postimees

Erukindral Ants Laaneotsa sõnul on Ukraina pinnal tegemist Vene-Ukraina sõjaga, mitte kodusõjaga sealsete separatistide vastu ning tema arvates on Venemaa eesmärk võtta ära Ukraina kagu- ja lõunaosa, et jõuda maismaad pidi välja Krimmi poolsaareni.

«Selles ei ole mingit kahtlust, et Ida-Ukrainas tegutsevad Vene regulaarväed. See viimane, paari päeva tagune üleüldine sissetung, kus tankipataljon motolaskurpataljoni toetusel - sisuliselt taktikaline lahingugrupp - Novoazovski ära võttis ja täiesti uuelt suunalt, kagusuunalt, sisse tuli. See on ju tervikuna üksusepõhine tegevus,» ütles Laaneots ERRi uudistele.

Erukindrali sõnul on Ukraina sõjaline võimekus praegu oluliselt suurem kui Krimmi annekteerimise ajal ning see muutis Venemaa presidenti Vladimir Putinit ärevaks.

«Venelaste eesmärk, nii palju kui mina aru saan, on võtta ära Ukraina kagu- ja lõunaosa, et jõuda maismaad pidi välja Krimmi poolsaarele ning sealt võib-olla ka edeneda edasi kuni Transnistriani,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles