Porošenko: loodetavasti õnnestub sõda septembri alguses peatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendi Petro Porošenko (vasakul) ja Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso ühine pressikonverents.
Ukraina presidendi Petro Porošenko (vasakul) ja Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso ühine pressikonverents. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko ütles pärast Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barrosoga toimunud kohtumist Brüsselis, et Donbassi rahuplaani tehti mõningad muudatused ja loodetavasti lõpeb sõjaline vastasseis Ida-Ukrainas ära septembri alguses.

«Me ootame, et järgmisest nädalast hakkab rahuläbirääkimistel paistma ka reaalset edu. Oleme juba liiga lähedal kohale, kust pole tagasipöördumist. Selle konflikti kõik osapooled peavad tunnetama vastutust ja ärgem süüdakem Euroopas uue sõja sädet,» rääkis riigipea.   

Ta lisas, et tunneb selles kontekstis Euroopa Liidu täielikku toetust.

«Me mõistame, et seda konflikti ei saa lahendada ainult sõjalisel teel. Pakume olukorra reguleerimiseks välja Ukraina presidendi rahuplaani,» rääkis ta ja lisas, et dialoogi pidamine on hädavajalik.

Ta teatas, et rahuplaani viidi pärast diskussiooni Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ja läänepartneritega mõningad muudatused. Porošenko avaldas seoses sellega lootust, et sõda saab peatada juba septembri alguses.   

Kui aga pingeid maha ei võeta, siis on Porošenko sõnul Euroopa Liidult oodata uusi Vene-vastaseid sanktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles