«Purjusujumise» harrastajad tõid tänavu vetelpäästele lisatööd

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmsed märgid alkoholitarbmimisest rannas
Ilmsed märgid alkoholitarbmimisest rannas Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

1. juulist jõustunud avaliku alkoholitarbimise piirangu kadumine tõi vetelpäästjatele tööd juurde, märgib G4S rannasuve kokkuvõttes.

«Tänavu tuli vetelpäästjatel oluliselt rohkem tegeleda alkoholi pruukivate seltskondadega. Kui varem võis piisata rahumeelsest vestlusest, et purjutajad lahkuksid rannast, siis tänavu peale grüünes rüüpamist võisid kõik soovijad enda «purjusujumise oskusi» testida, rannavalve pilk turvaliselt peal,» ütles G4S Rannavalve juht Henry Seemel.

«Halb on see, et uues olukorras võistlevad vetelpäästjate tähelepanu eest lisaks eakatele ja kõige noorematele suplejatele täie õigusega ka rannas purjutavad isikud. Rannavalve seisukohast peaksid ujumiskohad olema jätkuvalt alkoholist priid, nii on nad kahtlemata turvalisemad,» lisas Seemel.

Suve jooksul lahendasid rannavalvurid 6203 avaliku korra ja heakorra rikkumist, millest lõviosa – 3805 juhtumit – olid seotud klaastaara toomisega randa.  Politsei sekkumist nõudsid suve jooksul 25 juhtumit, kiirabi kutsuti 21 rannalisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles