Kaitsepolitseinik viidi Eesti territooriumilt relva ähvardusel Venemaale

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa piiripunkt
Luhamaa piiripunkt Foto: Sille Annuk

Venemaalt tulnud tundmatud isikud võtsid täna hommikul kell 9 Eesti territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Kaitsepolitsei ametnik täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine, teatas kaitsepolitsei pressiesindaja.

Kaitsepolitsei alustas praegusele infole tuginedes kriminaalmenetlust karistusseadustiku vabaduse võtmise ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise paragrahvide alusel.

Karistusseadustik näeb vabaduse võtmise eest kohtus süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse ning ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise eest 4-12-aastase vangistuse.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ja peaprokuröri ülesandeid täitev Lavly Perling annavad juhtunu kohta kommentaare kell 17 kaitsepolitseiametis algaval pressikonverentsil.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp ütles Postimehele, et röövitud kaitsepolitseiniku asukoht ei ole teada ning enne pressikonverentsi ei ole võimalik juhtunu kohta rohkem kommentaare anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles