Sinisalu: FSB teade paneb mõtlema, millega õigupoolest tegu on

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo peadirektor Arnold Sinisalu tänasel pressikonverentsil.
Kapo peadirektor Arnold Sinisalu tänasel pressikonverentsil. Foto: Sander Ilvest

Kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu tunnistas, et kui algselt lähtuti kaitsepolitseiniku röövimise asjaolude uurimisel, et tegemist on puhtalt kurjategijate poolse tegevusega, siis tänaõhtune Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB teade paneb küsima, millega siis päriselt tegu on.

«Meile teadolevalt oli tegemist isikutega, kes võivad olla seotud piiritolli korruptsiooniga ja selles valdkonnas härra Kohver ka tegutses,» ütles Sinisalu «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus. Ta lisas, et kuni täna õhtuni lähtuti sellest, et tegemist oli puhtalt kurjategijate poolse tegevusega, kuid FSB teate lugemine paneb mõtlema, millega siis õigupoolest tegemist on.

Kapo peadirektori sõnul näeb Eesti pool endiselt, et Venemaalt tulid inimesed ebaseaduslikult üle piiri ning Eesti kodanik viidi üle piiri Venemaale. «Ma ei oska öelda, mida venelased seal süüks panevad meie töötajale.»

Sinisalu ei näe enda sõnul otsest seost Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidi ja Eesti kaitsepolitseiniku röövimise vahel. «Eks see on rohkem ajakirjanduslik spekulatsioon,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles