Pevkur: loodan, et Vene pool teeb meiega igakülgset koostööd

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile Luhamaa piiripunkti läheduses toimunud intsidenti kommenteerides, mille käigus peeti Vene võimude poolt kinni teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnik, ütles Hanno Pevkur, et tegemist oli kaitsepolitsei operatsiooniga, mille eesmärgiks oli lahendada salakaubanduse juhtum.

«Meie peamine eesmärk on kaitsepolitseinik esimesel võimalusel koju tagasi tuua ja selle nimel töötavad kõik vajalikud inimesed erinevatel tasemetel. Olin eile korduvalt telefoniühenduses ka Vene siseministriga ning loodan, et Vene pool teeb meiega igakülgset koostööd juhtumi üksikasjades selguse toomiseks. Piiriületusel toimunud liikumise tõendid on fikseeritud Eesti ja Venemaa piirivalvete ühisprotokollis,» märkis Pevkur. 

Siseminister lisas, et Eesti piirivalve igapäevast tööd toimud intsident ei mõjuta ja Eesti piir on jätkuvalt kaitstud. «Samuti võin kinnitada, et üldine turvalisus ja julgeolek nii kagu-Eestis kui mujal on kõigile elanikele tagatud ,» lisas Pevkur 

Kaitsepolitseiamet alustas eile pärast intsidenti kriminaalasja vabaduse võtmise ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseaduslik ületamise tunnustel ning kriminaalasja menetlust juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles