Ants Päär: järgmised kaks kuud ei saa Eston Kohvri jaoks olema lihtsad

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Ekraanitõmmis

2003. aastal ise peaaegu Vene luureteenistuse kätte langenud Ants Pääri sõnul ei saa järgmised kaks kuud Venemaal eeluurimise all viibiva Eston Kohvri jaoks olema lihtsad ning see, kui Kohvrit näidatakse pidevalt ajakirjanduses ja teles, ei tee tema olukorda kohe kindlasti paremaks.

Eeluurimine tähendab enda ego täielikku allasurumist, sest nende kahe kuu jooksul üritatakse Kohvrilt kätte saada võimalikult palju informatsiooni ning teda võimalusel kallutada koostööle, selgitas Päär ETV saates «Ringvaade», vahendas ERR uudised.

Kuigi Päär oleks ise 2003. aastal sattunud sarnaselt Kohvriga Vene vastuluure kätte, päästis teda tema oskus luua suhteid ja tutvusi, tänu millele andis tollane Pihkva ohvitser talle vastupidistest käskudest hoolimata võimaluse lahkuda.

Spekuleerides aga teemal, miks Eston Kohver sellisesse situatsiooni üldsegi sattus, tõi Päär välja mitu erinevat varianti. «Ei saa välistada, et on tegemist Dressenile sarnase juhtumiga või siis võib ka olla, et see operatsioon kui selline oli välja töötamata, halvasti ette valmistatud või tehtud lihtsalt mustalt,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles