Kallas: Ansipi valdkond on Junckeri jaoks tähtsamaid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: AP / Scanpix

Euroopa Komisjoni transpordivolinik ja asepresident Siim Kallas usub, et Andrus Ansipile usaldatud ühtse digitaalturu valdkonna asepresidendi koht annab võimaluse etendada olulist rolli, kuna valdkond on ka Jean-Claude Junckeri prioriteetide hulgas kõrgel kohal.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker avalikustas täna oma kohajaotusettepaneku, mille järgi saab Eesti kauaaegsest peaministrist Andrus Ansipist komisjoni uues koosseisus Euroopa ühtse digitaalturu eest vastutav asepresident.

«Ühe või teise valdkonna mõjukus sõltub palju inimesest endast, eriti uue välja käidud struktuuri puhul,» kommenteeris Ansipile usaldatud kohta Euroopa Komisjoni transpordivolinik ja asepresident Siim Kallas.

«Kuna Eestil on väga hea digitaalse riigi maine, annab see võimaluse Eesti volinikule etendada olulist rolli. Ühtse digitaalse turu valdkond on Junckeri prioriteetide hulgas ka kõrgel kohal,» lisas ta.

Uue komisjoni tööjaotus on eelmisest paljuski erinev. Lisaks välis- ja julgeolekupoliitika kõrgele esindajale astub ametisse kokku kuus asepresidenti, kes erinevalt varasemast ei ole enam seotud ainult ühe kindla portfelliga, vaid koordineerivad korraga mitme voliniku tööd koosseisudes, mis võivad vastavalt vajadusele muutuda.

«Komisjoni reformimise vajadusest on pikalt juttu olnud. Nagu ma olen ise alati arvanud, tuleb 28-liikmelise komisjoni tööd teistmoodi organiseerida kui seni. Tegemist on tõsise katsega, millel on loodetavasti positiivne mõju,» lisas Siim Kallas.

Endisest staatilisest struktuurist loobumisega loodetakse saavutada paindlikum koostöö eri volinike vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles