12-aastast tüdrukut mänginud politseinik tabas ahistaja

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsahistaja veebis. Foto on illustratiivne.
Lapsahistaja veebis. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis sel nädalal 21-aastase Jevgeni süüdi lapseealise tüdruku seksuaalse ahvatlemise katses ja karistas teda tingimisi vangistusega.

Kohus määras varem karistamata Jevgenile kokkuleppemenetluses viiekuulise tingimisi vangistuse, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane pooleteiseaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Lisakohustusena peab pressinõuniku Arno Põdra sõnul Jevgeni osalema sotsiaalprogrammis. Sundraha ja menetluskuludena tuleb tal riigile tasuda 670 eurot.

Süüdistuse kohaselt ahvatles Jevgeni eelmise aasta septembris internetis seksuaalselt talle teadaolevalt 12-aastast tüdrukut.

Jevgeni rääkis internetis vestluspartneriga seksi teemadel, palus saata alastifoto ja tegi ettepaneku seksiks kokku saada.

Kuritegu jäi katse staadiumisse, sest tegelikult suhtles Jevgeni täisealise politseiametnikuga, kes esines 12-aastase tüdrukuna.

Põhja ringkonnaprokuröri Saskia Kase sõnul on oluline, et lapsevanemad teadvustaksid internetis peituvaid riske.

«Internet on sama ohtlik kui välismaailm. Olgugi, et laps istub näiliselt turvaliselt kodus ja oma toas, on oht langeda kuriteo ohvriks vahel isegi suurem kui öisel tänaval.»

«Iga lapsevanem saab oma last kaitsta, tundes huvi mida ta internetis teeb, kellega suhtleb ja milliseid andmeid jagab,» lisas prokurör Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles