Eesti piiriesindaja tegi Venemaale ettepaneku uueks kohtumiseks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveamet saatis eile Vene Föderatsiooni piiriesindajale kirja, kus tegi ettepaneku korraldada uus kohtumine, et selgitada eelmisel reedel kaitsepolitseinik Eston Kohvri kinnivõtmisega päädinud piiririkkumise detaile.

Eesti ametlik piiriesindaja, politsei- ja piirivalveameti piirivalvekolonel Aimar Köss kinnitas kirjas, et Eesti on 5. septembril aset leidnud piiririkkumise kohta Vene piirivalvele kõik tõendid juba esitanud ning ootab jätkuvalt piiriesindajate abide allkirjastatud ühisvaatluse protokolli kinnitamist.

«Valitsustevaheline leping näeb ette, et kui piiriesindajatel ei ole võimalik piirijuhtumi osas kokkuleppele jõuda, lahendatakse küsimust edasi välisministeeriumite vahel,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Postimehele.

Eelmisel reedel kella 13 ajal ehk neli tundi pärast kaitsepolitseiniku kinnivõtmist korraldati intsidendi toimumise kohas ühisvaatlus, kus nii Eesti kui Venemaa piirivalve esindajad kinnitasid, et piiririkkumine toimus suunaga Venemaalt Eestisse ja tagasi Venemaale. Selle kohta vormistatud akti allkirjastasid piiriesindajate abid.

Piiriesindajad pidid protokolli allkirjastama esmaspäeval, kuid neli tundi kestnud kohtumine tulemusi ei andnud. Järgmisele kohtumisele, mis pidi toimuma kolmapäeval, Venemaa delegatsioon enam kohale ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles