Riigiprokurör nõuab Toobalile ja Laasile tingimisi vangistust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobali ja Lauri Laasi kohtuistung.
Priit Toobali ja Lauri Laasi kohtuistung. Foto: Erik Prozes

Riigiprokurör Inna Ombler taotles täna Harju maakohtus toimunud kohtuistungil Priit Toobalile ja Lauri Laasile karistuseks tingimisi vangistusi selle eest, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummu meilikontodesse.

Priit Toobalile taotles prokurör eri süüdistusepisoodide eest liitkaristusena ühe aasta ja kolme kuu pikkust tingimisi vangistust, Lauri Laasile ühe aasta pikkust tingimisi vangistust, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai Postimehele. Mõlemale soovis ta karistuse täitmisele pööramise ajaks kolmeaastast katseaega.  

Keskerakonnale taotles prokurör rahalist karistust 20 000 eurot.

Ivor Onksionile nõudis prokurör samuti rahalist karistust 250 päevamäära ulatuses, mis tema sissetuleku puhul teeb 800 eurot. 

Riigiprokuratuur esitas aprilli alguses Toobalile ja Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ehk selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummu meilikontole ja edastama neile seal olevaid e-kirju. Meilikontole sisenemise ning e-kirjadega tutvumise ja nende edastamise tõttu on samas kriminaalasjas süüdistatav ka Onksion.

Samuti esitas prokuratuur Toobalile süüdistuse dokumendi võltsimises. Süüdistuse järgi võltsis ta viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad kokku 11 030,28 euro ulatuses sularahaannetusi, mida tegelikult ei tehtud. Lisaks on Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusega seoses süüdistatav juriidilise isikuna Keskerakond.

Riigiprokuratuur sai süüdistused esitada pärast seda, kui riigikogu võttis Toobalilt ja Laasilt märtsi lõpus saadikupuutumatuse.

Kohtuprotsess Harju maakohtus algas 30. juunil. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles