Lotman: uus avaliku teenistuse seadus pole ametnike huvides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste esimene eestkõneleja Aleksei Lotman
Roheliste esimene eestkõneleja Aleksei Lotman Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Erakonna Eestimaa Rohelised esimene eestkõneleja Aleksei Lotman usub, et uue avaliku teenistuse seaduse (ATS) vastuvõtmine pole ametnike huvides ning seetõttu ongi asjad venima jäänud.

Lotman leiab, et olukord, kus eraettevõtete töötajaile hüvitatakse koondamisel töölepinguseaduse järgi ühe kuu palk, kuid ametnikele ATS-i alusel kuni kümne kuu palk, ei muutu enne, kui võetakse vastu uus avaliku teenistuse seadus.

Samas usub ta, et ametnikel on mängus piisavalt suured huvid selle seadusega mitte eriti põhjalikult tegeleda ning seetõttu ongi asjad venima jäänud.

Juba töölepinguseaduse ettevalmistamise ajal juhiti tähelepanu, et kui ametnike koondamishüvitised säilivad, siis kasvab eraettevõtetes töötajate ja ametnike koondamishüvitiste vahe hiiglaslikuks.

Seetõttu lubasid valitsuspoliitikud suure suuga, et valmib uus ATS, kus ametnike koondamishüvitised tõmmatakse tavainimestega samale tasemele. ATSi uus eelnõu ongi valmis ja selle järgi peaksid ametnike koondamishüvitised olema samal tasemel ülejäänud töötajatega, ent see seaduseelnõu toppab riigikogu põhiseaduskomisjonis ja ootab paremaid aegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles