Paet rääkis ÜRO istungil Eesti murest «agressiivse terrorismi» leviku üle

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet.
Eesti välisminister Urmas Paet. Foto: SCANPIX

«Eesti on väga mures ülimalt agressiivse terrorismi ja vägivaldse ekstremismi leviku üle, mis ületab riigipiire ja on ohuks ka konfliktipiirkonnast kaugemal,» märkis välisminister Urmas Paet ÜRO julgeolekunõukogu istungil Ameerika Ühendriikides.

Paet rõhutas USA presidendi Barack Obama juhatatud istungil, et radikaliseerunud välisvõitlejad on ohtlikud mitte ainult teises riigis terroristlikes rühmitustes võideldes, vaid ka pärast tagasipöördumist oma koduriigis, vahendas välisministeeriumi pressiosakond.

Seetõttu tuleks tema sõnul takistada võõrvõitlejate osalust ebainimliku vägivalla levikus, nagu see toimub Iraagis ja Süürias tegutseva terroristliku rühmituse ISIL puhul.

«Kuid võõrvõitlejad ja vägivaldne ekstremism ei ole probleem ainult Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas,» rõhutas ta.

Terrorismivastane võitlus eeldab Paeti sõnul nii otsest tegutsemist terroristlike tugipunktide vastu, aga ka terrorismi rahastamise takistamist.

«Samuti on väga oluline tegeleda põhjustega laiemalt, mis viivad terrorismi levikuni. Vajalik on võidelda vaesusega ja toetada arengut ning tugevdada seadusandlust ja rahvusvahelist õigust,» lisas ta.

Paet kinnitas, et Eesti toetas ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooni vastuvõtmist, mis käsitleb võõrvõitlejate tegevuse takistamist.

«Resolutsioon tugevdab meie ühiseid jõupingutusi ning loob paremad tingimused võitlemaks nii agressiivse terrorismi kui vägivaldse ekstremismi vastu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles