Tolliametnikud leidsid sõiduautost ebaseadusliku karunaha

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunktil sõiduauto pagasiruumist leitud karunahk
Narva piiripunktil sõiduauto pagasiruumist leitud karunahk Foto: MTA

Narva maanteepiiripunkti kaudu Eestisse sisenenud sõiduki pagasiruumist leiti täna hommikul karu nahk koos peaga.

Kuna tegemist võib olla pruunkaru nahaga, mis kulub ohustatud loomaliikide hulka ja vajab CITES konventsioonist tulenevalt eriluba Eestisse sisseveol, peeti karu nahk asjaolude väljaselgitamiseni kinni, teatas MTA.

MTA ametnikud on käesoleva aasta jooksul avastanud CITES-i nimekirja kuuluvaid asju 26 korral. Üldiselt on tegemist palsamite või kreemidega, mille koostisosi pärineb pruunkarust või haist. Kuid leitud on ka apteegikaane, ilvese ja hundi nahkasid.

Reeglina toovad inimesed selliseid tooteid Eestisse teadmatusest. Kolmandatest riikidest kaupu ostes või tellides on oluline jälgida, et toode ei kuuluks keeldude ja piirangute alla, st et seda oleks lubatud EL importida. Keelud ja piirangud on kehtestatud näiteks ravimitele, narkootilistele ainetele, ohtlikele kemikaalidele, väärismetallidele, vääriskividele, relvadele, kultuuriväärtustele, radioaktiivsetele ainetele, taimedele, loomadele, toidukaupadele jms kaupadele.

Samuti tuleb tähele panna, et aktsiisikaupadele on sätestatud koguselised piirmäärad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles