Pühapäev on Raplamaal autovaba

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rapla maavalitsus

Pühapäeval, 1. augustil on kõik ratturid, rulluisutajad, kepikõndijad ja jalutajad oodatud Raplamaale, kus toimub maakonna esimene autovaba päev.


Autovaba päeva korraldab seltsing Rattaga Raplamaal koostöös maanteeameti, Rapla maavalitsuse, Rapla vallavalitsuse, Eesti Punase Risti ja paljude teistega.

1.augustil suletakse neljaks tunniks, kella 10-14, Tallinna-Rapla maanteel Töngi Aranküla kuue kilomeetri pikkune äsja valminud uus teelõik kilomeetritel 36 kuni 42.

See antakse jalgratturite, rulluisutajate, kepikõndijate ja jalutajate käsutusse.Teelõigul on söögi-joogi ostmise võimalus ja pisut ka meelelahutust. Tegemist on tee sümboolse avamisega. Päev avatakse kell 10.30 Hagudis Pääsu poe juures ja lõpetatakse sealsamas kell 13.30, kui osalemiskupongi täitnute vahel loositakse välja hulk vahvaid auhindu.

«Mõtte sellise ürituse korraldamiseks saime möödunud aasta augustis Saksamaal Kaiserslauterni maakonnas käies, kus me seltsing Rattaga Raplamaal 11-liikmelise grupiga osalesime nende analoogilisel päeval,» rääkis üks korraldaja, Rapla maavalitsuse maasekretär Ene Matetski.

Korraldajad tahavad autovaba päevaga juhtida tähelepanu asjaolule, et peale autode on olemas veel teisi liiklejaid, kellel tänases liiklussituatsioonis paraku suhteliselt ohtlik liigelda, kuna kergliiklusteid on meil praegu veel liiga vähe.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles