Venemaa metsapõlengud nõudsid viis inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohutavad põlengud Venemaal hävitavad elamuid
Kohutavad põlengud Venemaal hävitavad elamuid Foto: SCANPIX

Kesk-Venemaal levivad metsapõlengud tapsid täna vähemalt viis inimest ning nõudsid tuhandete evakueerimist.

Tugevad tuuled levitavad tuld kiiresti edasi, raskendades suurel määral tuletõrjujate tööd. Voronežis hukkus viis inimest, kellest üks oli tuletõrjuja. Tuhanded inimesed evakueeriti, kelle hulgas oli ka ligi 900 patsienti Voroneži haiglast, vahendab Reuters.

«Me ei tea, kuhu minna,» ütles 52-aastane Galina Šibanova, kelle Maslovka linnas asuvast kodust on alles vaid varemed. Naise sõnul ei vastanud hädaabi numbrilt keegi ning vähemalt 50 maja on hävinenud.

Põlema süttinud majasid üritatakse kustutada nii lennukite, tuletõrjujate kui ka vabatahtlike abiga.

Seni on registreeritud 779 metsa- ja turbapõlengut 866 ruutkilomeetri suurusel alal üle kogu Venemaa. Tuli on hävitanud üle 900 kodu, millest 44 asusid ka Moskva läheduses.

Olukorra tõsidust märgib ka fakt, et peaminister Vladimir Putin sõitis Nižni Novgorodi, kus vähemalt 540 maja on tulekahjude tõttu hävinenud, et kohalike ametnikega juhtumi üle nõu pidada.

Kuumalaine tabas Venemaad juba juunikuus ning hävitas paljude põllumeeste saagid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles