Kaitseminister: Soome sõjavarustus pole piisav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome sõdurid Pasi soomukis
Soome sõdurid Pasi soomukis Foto: Wikimedia

Soome sõjavarustus pole piisav ning riik peab laiendama rahvusvahelist koostööd, ütles põhjanaabrite kaitseminister Carl Haglund.

«Soome-Rootsi koostöö on üks selline positiivne trend, millest mõlemad pooled lõikavad kasu ja mistõttu seda nüüd otsustavalt tehakse,» ütles Haglund täna intervjuus YLE-le. Ministri sõnul näitab Ukrainas toimuv, et riik peab suurendama kaitsealast koostööd teiste riikidega.  

«Sündmused Ukrainas on näidanud, et sõjajõudu kasutatakse endiselt poliitiliste eesmärkide saavutamisel ning see meenutab meile, miks me vajame Soomes tõsiseltvõetavaid kaitsejõude,» märkis Haglund, kelle sõnul ei suuda väikeriik ka kaitsekulutusi suurendades üksinda taolisi jõude üles ehitada.

Haglund tõi koostöö näiteks Soome ja Rootsi hiljuti sõlmitud nn võõrustajariigi toetuse lepingu NATOga, mis kõrvaldab kriisi korral takistused alliansi vägede riiki toomise eest, kuid ei kohusta siiski Soomet NATO vägesid vastu võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles