Endised ja praegused vormsilased tähistasid olavipäeva

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi rannik.
Vormsi rannik. Foto: .

Praegused ja endised vormsilased said kokku järjekordsetel olavipäevadel, mis on saare endisele rannarootsi ja praegusele eesti kogukonnale teineteise tundmaõppimise ja koostöö arendamise aeg.

Pärast piiride avanemist on kaks kogukonda hakanud üha tihedamalt läbi käima ning praegused eestlastest saareelanikud vanu rannarootslaste traditsioone ellu äratama - pidupäeval pannakse selga rahvariided ning lauldakse vanu rannarootsi laule, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tage Hammerman, kes lahkus ühena sadadest rannarootslastest saarelt kahe ja poole aastasena, ei mäleta endistest aegadest midagi, kuid tunneb kutset saart külastada vaatamata sellele, et isamajast midagi järel pole.

«Me oleme siin käinud mitu korda aastas nüüdseks juba 18 aasta jooksul, põnev on siia tulla, näete kui palju rahvast, see on ju tore,» ütles Hammerman.

Tänased vormsilased on asunud taastama rannarootslaste traditsioone ka kokanduse vallas. Tänavusteks olavipäevadeks keedeti esimest korda traditsioonilist Vormsi suppi - ormsövälg'i.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles