Wall Street Journali esilugu: Venemaa ajab vabatahtlikud Eestit kaitsma

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Wall Street Journali veebilehel esikülg 3. oktoobril 2014: «Pilk Venemaal, Eesti õpib end kaitsma».
The Wall Street Journali veebilehel esikülg 3. oktoobril 2014: «Pilk Venemaal, Eesti õpib end kaitsma». Foto: Ekraanitõmmis

The Wall Street Journal avaldas täna esiküljel lool Eesti kaitseliidust, millega liitumine on pärast Krimmi annekteerimist hüppeliselt kasvanud.

Selle aasta esimese kuue kuu jooksul liitus kaitseliiduga 600 inimest. Eelmisel aastal samal ajal oli liitujaid poole vähem. Kokku on kaitseliidus 14 500 inimest, samas kui elukutselisi sõdureid on Eestis vaid 3800. The Wall Street Journal kirjutab, et see on näide sellest, kuidas Venemaa agressiivne välispoliitika raputab inimesi üle terve Ida-Euroopa.

Nii saavad Tallinna lähistel kokku tudengid ja arstid, juhid ja insenerid, et üksteise näod rohelise-pruuni maskeeringuga katta. Tuntumaid USA ajalehti kirjeldab Eesti ajalugu ja meenutab, et president Barack Obama käis hiljuti Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles