Prokurör otsustab haridusametnikule süüdistuse esitamise

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeeriumi hoone Tartus.
Haridusministeeriumi hoone Tartus. Foto: Lauri Kulpsoo.

Kaitsepolitsei lõpetas korduvas pistise võtmises kahtlustatava haridusministeeriumi infosüsteemide talituse juhataja Jaanus Christoffeli süüasja uurimise ning saatis materjalid prokuratuuri edasise menetlusotsuse langetamiseks.


Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss ütles ERR-i uudisteportaalile, et kohtueelne uurimine on läbi ning nüüd otsustab ta kriminaalasja materjalide põhjal, kas ja millises ulatuses Christoffelile (34) süüdistus esitada.

Prokurör ei soovinud seni veel täpsustada mitmes kuriteoepisoodis Christoffelit kahtlustatakse, samuti seda, millisesse vahemikku väidetavad pistisesummad jäävad. «Kahtlustus on esitatud korduvas  pistise võtmises seoses ministeeriumi IT-hangetega,» märkis Püss.

Kaitsepolitseinikud pidasid Christoffeli 7. aprillil kuriteos kahtlustatuna kinni, kuid tema vahistamise taotlemist prokurör vajalikuks ei pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles