Videolugu: Keskerakonna peaministrikandidaadiks saab Savisaar

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna juhatus kogunes täna koosolekule, kus otsustati, et partei peaministrikandidaadiks ei saa mitte Kadri Simson, vaid saab erakonna esimees Edgar Savisaar.

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul jõudis juhatus sellisele otsusele, sest Savisaar ütles, et temas on veel jõudu ja tahet peaministriks saada. Seetõttu otsustati, et peaministrikandidaat peaks olema erakonna esimees.

Küsimusele, miks pole Simson nii hea peaministrikandidaat kui Savisaar ise, vastas Keskerakonna esimees: «Ärge niisuguseid tõlgendusi tehke. See ei ole ajakirjaniku vääriline. See on natukene jobu jutt. Kadri Simson on suurepärane kandidaat ja mina olin esimene, kes seda ütles.»

Simson tänas oma toetajaid ning lausus, et kavatseb kindlasti Keskerakonda jääda. «Kindlasti oli neid inimesi palju, kes mind toetasid ja ma tänan neid kõiki südamest selle toetuse eest. Ma ei kao kuhugi. Ma jätkan tööd erakonna aseesimehena ja fraktsiooni esimehena. Kindlasti ei tähenda see, et ma näeksin võimalust kuskil mujal.»

Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas, kes tegi möödunud nädalal ettepaneku, et partei peaks riigikogu valimistel peaministrikandidaadiks esitama Simsoni, tundus juhatuse otsuse pärast pettunud olevat. Ratase hinnangul oleks partei jaoks praegu kõige parem peaministrikandidaat Simson, kuid ta möönis, et kui esimees soovib jätkata ning tal on tahet, siis ta peaks olema kevadistel parlamendivalimistel esinumber.

«Erakonna esimees ütles, et tal on jõudu, tahtmist ja usku viia erakond valimisvõidule ja valitsusse. Nagu Kadri Simson on ka varem öelnud, ta toetab erakonna esimeest,» rääkis Ratas.

Keskerakond tähistas täna oma Tallinna büroos 23. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles