Konkurentidele ei tulnud Keskerakonna juhatuse valik üllatusena

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Reformierakonna, IRLi ja sotsiaaldemokraatide peasekretärid tunnistasid, et Keskerakonna juhatuse tänane valik esitada peaministrikandidaadiks Edgar Savisaar ei tulnud neile üllatusena.

Teemal, kas nüüd võiks oodata ka Keskerakonnas mõningast pereheitmist, ei soovita spekuleerida, küll aga ei tehta saladust, et Kadri Simsoni kandidatuuri välja käinud Jüri Ratasega on võimalikust ületulekust rääkinud kõik parlamendierakonnad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat» .

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Tiit Riisalo arvates ei ole vahet, kas Keskerakonda juhib vanemapoolne meesterahvas või nooremapoolne naisterahvas, sest seni, kuni nad ei ütle lahti neile omasest stiilist või väärtushinnangutest, ei juhtu mitte midagi.

Reformierakonna peasekretäri Martin Kuke sõnul on 87 protsenti Keskerakonda toetavatest inimesed muukeelsed inimesed ja seetõttu ei olnud ka üllatav, et Yana Toomi, Mihhail Stalnuhhini ja Mihhail Kõlvarti tiiva soov, et peaministrikandidaat oleks Edgar Savisaar, jäi peale.

«Edgar Savisaar ütles väga üheselt, et Keskerakond, see on tema, niikaua kui see tegutseb,» rääkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Indrek Saar, kelle sõnul mängis Keskerakond maha ühe šansi olla nende valimiste favoriit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles