Politsei tabas pooleteise tunni jooksul mitu joobes juhti

Tiina Kaukvere
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollaktsioon võimalike joobes juhtide tabamiseks.
Politsei kontrollaktsioon võimalike joobes juhtide tabamiseks. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Laupäeval tabas politsei  Pärnumaal viis alkoholi tarvitanud juhti, neist kolm pooleteise tunnise reidi käigus.

Politsei korraldas laupäeval algusega kell 8.30 Pärnus kesklinnas reidi, mille eesmärgiks oli autojuhtide seisundi kontrollimine. Pooleteise tunni jooksul kontrolliti kokku 428 juhti. Ühel sõidukijuhil tuvastati alkoholijoove ja tema suhtes alustati kriminaalmenetlust. Lisaks tabati kaks alkoholi tarvitanud autojuhti, kelle suhtes alustati väärteomenetlust.

Päeval andis üks tähelepanelik inimene teada, et Pärnus Riia maanteel asuva kaupluse juures on purjus autojuht. Politsei tabas selle juhi ja temagi suhtes alustati kriminaalmenetlust. Sindis tabas patrull tavapärase liiklusjärelevalve käigus veel ühe alkoholi tarvitanud autojuhi, kelle suhtes alustati väärteomenetlust. 

Mõlemad juhid, kelle suhtes alustati kriminaalmenetlust, peeti teo toimepanemises kahtlustatavatena kinni.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees lausus, et kui politsei tabab ühe päeva jooksul viis alkoholi tarvitanud või alkoholijoobes juhti, siis on selline tulemus halb.

Sel aastal on joobes juhtide süül juhtunud 115 inimvigastatuga liiklusõnnetust, neis on viga saanud 158 inimest. Hukkunud on joobes juhi süül 13 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles