Yana Toom: Tiškov peaks nõudma kohtus sissesõidukeelu tühistamist

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Peeter Langovits

Europarlamendi keskerakondlasest saadiku Yana Toomi sõnul peaks Venemaa akadeemik, kunagine rahvusküsimuste minister Valeri Tiškov nõudma kohtu kaudu talle väljastatud Eestis viibimise keelu tühistamist.

Toomi sõnul on arusaamatu, millega võib riiki ohustada maailmakuulus teaduslike uurimuste autor, kelle teosed on pinnuks silmis kõigile Venemaa marurahvuslastele.

Toom tuletas meelde, et kaks nädalat tagasi, kui Venemaa piirilt saadeti tagasi tema Euroopa Parlamendi  saadikust kolleeg Rebecca Harms, võttis Euroopa Parlamendi president Martin Schulz otsustavalt sõna ning kritiseeris Venemaad ebaselgete sanktsioonide pärast.

«Schulz nõudis Venemaale sisenemiskeeluga Euroopa Parlamendi liikmete nimekirja avalikustamist koos selle juurde käivate põhjendustega. See uudis ületas kõikide Eesti meediakanalite uudiste künnist, kes kõik mõistsid «Venemaa omavolitsemist» hukka,» teatas Toom.

Ta lisas, et alles hiljuti langes akadeemik Tiškov Venemaal oma liigselt läänelike vaadete pärast natsionaalaktivistide tagakiusamise ohvriks ning nüüd sattus ta väidetavalt liiga kremlimeelsete vaadete tõttu Eesti võimude ebasoosingusse. See olukord oleks naljakas, kui minul kui Eesti saadikul Euroopa Parlamendis poleks tekkinud olukorra pärast nii häbi».

Vastavalt avaliku teabe seadusele on kehtestatud sissesõidukeelud 75 aastaks asutusesisene teave.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles