Parts soovib välisministriks Siim Kallast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Et Eesti ei oleks sabassörkija, tuleb praeguse välisministri Urmas Paeti asemele panna mõjukas ja usutav isik, ütles riigikogu liige Juhan Parts (IRL) ja pakkus ise välja selleks Siim Kallast. 

Parts pakkus riigikogus toimunud riigikaitse arutelul välja, et selleks, et Eesti ei sörgiks rahvusvahelises debatis teiste sabas, tuleks nüüd võtta asi kätte. 

«Sabas sörkimine on olnud meie istuva välisministri probleem. Seni kuni regioonis on olnud usutavad ja mõjusad hardliner'id nagu pan Sikorski Poola valitsuses, Carl Bildt Rootsi valitsuses, võisime loota teistele, aga minu arvates on nüüd Eesti kord,» rääkis Parts.

«Las läheb Paet Brüsselisse ja Reformierakond nimetagu väliminister, kes on võimeline olema hardliner, mõjukas, usutav Lääne välispoliitilistes ringkondades,» jätkas ta.

Parts läks aga veel täpsemaks: «Minu ettepanek on, et Siim Kallas tuleks Reformierakonna otsusega esitada välisministriks. Kui te ei saavuta kokkulepet Reformierakonna sees Kallase küsimuses, on IRL välja pakkunud vähemalt kolm, kui mitte neli hardliner'it välisministriks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles