Eesti kahekordistab toetust OSCE missioonile Ukrainas

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE liikmed räägivad kohaliku mehega Ukrainas pärast tulistamist.
OSCE liikmed räägivad kohaliku mehega Ukrainas pärast tulistamist. Foto: Dmitry Lovetsky / AP

Eesti välisministeeirum eraldab Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erimissiooni jaoks lisaks 40 000 eurot ja saadab sinna veel kaks vaatlejat.

Kokku toetab Eesti OSCE erimissiooni tegevust 80 000 euroga.

Välisministeeriumi teatel on erimissiooni eesmärk kaasa aidata rahu ja stabiilsuse taastamisele Ukrainas. Eestist osaleb välisminister Urmas Paeti sõnul erimissioonil neli vaatlejat, kellega liituvad peatselt veel kaks.

Erimissioon soovib suurendada kohalolekut just Ida-Ukrainas nii uute vaatlejate lisandumise kui juba seal olevate ümberpaigutamisega. Vaatlejad viibivad praegu kogu Ukrainas, näiteks Hersonis, Odessas, Lvivis, Ivano-Frankivskis, Harkivis, Donetskis, Dnepropetrovskis, Tšernivtsis ja Luhanskis.

Oktoobri seisuga oli OSCE missioonil 413 vaatlejat. Nende ülesandeks on kaasa aidata rahu, stabiilsuse, turvalisuse tagamisele ja pingete vähendamisele ning vahendada kriitilist olukorda Ukrainas. Ühtlasi jälgitakse konflikti osapoolte vahel septembris sõlmitud Minski protokolli ja Minski memorandumi kokkulepete täideviimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles