Jaapanis astus tagasi kaks naisministrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani justiitsminister Midori Matsushima (keskel) ajakirjanike piiramisrõngas.
Jaapani justiitsminister Midori Matsushima (keskel) ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: SCANPIX

Kaks Jaapani peaministri Shinzo Abe valitsuse viiest naisministrist astus täna tagasi seoses süüdistustega poliitiliste annetuste väärtarvitamises, teatas valitsusjuht ajakirjanikele.

Justiitsminister Midori Matsushima andis oma tagasiastumisavalduse üle vaid mõni tund pärast majandus-, tööstus- ja kaubandusministrit Yuko Obuchit.

«Mina olen see isik, kes nad ametisse nimetas. Peaministrina võtan ma vastutuse ja palun sügavalt andestust selle olukorra eest,» ütles Abe, lubades leida mõlemale päeva jooksul asendajad.

Lahkunud ministrid edutati kabinetti septembris osana ümberkorraldustest, millega suurendati naisministrite arvu valitsuses viieni.

Endise peaministri tütar Obuchi oli Jaapani naispoliitikute uue laine eredamaid tähti, kellest loodeti riigi esimest naispeaministrit.

Ärilehe Nikkei teatel võis Obuchi kulutada viie aasta jooksul kümne miljoni jeeni (95 000 dollarit) ulatuses annetusi poliitikaga mitteseotud eesmärkidel. Muu hulgas olevat Obuchi ostnud annetussummade eest kosmeetikat ja aksessuaare.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles