Üleminekuhindamine sulgeb osa erakõrgkoole

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haridus- ja teadusministeerium viib läbi üleminekuhindamist, mille käigus negatiivse hinnangu saanud Eesti erakõrgkoole ootab sulgemine.

Eesti kõrghariduse kvaliteediagentuur viib praegu läbi üleminekuhindamist, mille käigus on mõned Eesti erakõrgkoolid saanud negatiivse hinnangu, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset Kaamerat».

Minister Tõnis Lukas ütles, et tähtsad otsused langetatakse erakõrgkoolide omanike poolt lähiajal ning kõrgkoolide arv kindlasti väheneb.

Üleminekuhindamise puhul on tegemist akrediteeringuga, mille tulemusel on kõigil Eesti kõrgkoolidel õigus väljastada ainult riiklikult tunnustatud diplomeid.

Negatiivse hinnangu on saanud näiteks Euroakadeemia kunstide õppekavagrupis magistri tasemel, Tallinna Ärijuhtimise Kolledž ning kõrgkool I Stuudium.

Üleminekuhindamise positiivse otsuse said aga näiteks Estonian Business School (EBS), kes koos Euroakadeemia ja EELK Usuteaduste Instituudiga jätkavad erakõrgkoolidest ainsana ülikooli nime all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles