EKA otsib Signe Kivi asemele uut rektorit

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi.
Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi. Foto: Peeter Langovits

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) kuulutas täna välja rektori valimised. Signe Kivi, kes on EKA rektor olnud 2005. aastast, ei kavatse kolmandaks ametiajaks kandideerida. 

EKA personalijuht Merje Olm ütles, et kuigi ülikooliseadus lubaks Signe Kivil seda teha, on ta akadeemia liikmeskonnale teatanud, et ei kandideeri. Ühegi kandidaadi nime ei osanud Olm veel välja käia. «Võib tulla nii maja seest kui väljast. Üllatus endalegi,» kommenteeris Olm.

Rektori ametikohale võib kandideerida isik, kes on või on olnud valitud professori ametikohale. Valimiskomisjonile võivad kandidaate esitada EKA teaduskondade nõukogud, vähemalt 1/5 EKA nõukogu liikmetest ühiselt, EKA korralised professorid (vähemalt viis esitajat ühiselt), EKA üliõpilasesindus, EKA ametisolev rektor ja endised rektorid, teiste Eesti teadus- ja arendusasutuste nõukogud. Iga esitaja saab osaleda ühe kandidaadi esitamisega. 

Eesti Kunstiakadeemia rektor valitakse akadeemia valimiskogu poolt viieks aastaks ja tema ametiaeg algab 4. aprillil 2015.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles