Ligi: meil oli usalduslik vestlus ja mõistame üksteise tundeid nüüd paremini

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Erik Prozes

Rahandusminister Jürgen Ligi kõneles täna telefoni teel haridusminister Jevgeni Ossinovskiga ning Ligi sõnul mõistavad nad teineteist nüüd paremini.

«Meil oli usalduslik vestlus ja mõistame üksteise tundeid nüüd paremini. Kinnitasin üle, et mul ei olnud Facebooki repliigis oma sõbrale vähimatki mõtet kellegi rahvusest, selgitasin, et rahvusküsimusest ega kellegi õigusest kaasa rääkida polnud jutt, oli migratsioonist ja ettevaatlikkuse vajadusest olukorras, kus eri kogemusega põlvkonnad tajuvad nõukogude aja pärandit paratamatult erinevalt ja võivad ka solvuda. Aga loomulikult oli sõnastus ebaõnnestunud ja katkena avalikkusele arusaamatu,» lausus Ligi.

Ministri sõnul on tema veendumus, et vastandlikke tundeid ei tohi ühiskonnas võimendada ja sellest, kas poliitikud lepivad, sõltuvad ka ühiskonna meeleolud.

«Olen saanud väga palju tagasisidet, mis kinnitab, et inimesed ei soovi tüli. Ka mu lähimad kolleegid on kes segaperekonnast, kes sisserändaja laps, segaabielus või puhas venelane, ning tunnen praegu ka nende tugevat toetust olukorra lepitamisel. Ma olen vabandanud ja usun, et enamus lepib sellega,» lisas ta.

Ligi nimetas eile Facebookis oma kommentaaris haridusminister Ossinovskit muu hulgas «sisserändaja pojaks roosast erakonnast». Ossinovski ütles seejärel, et tema ei peaks Ligi asemel võimalikuks pärast oma väljaütlemisi ministrina jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles