Simson: Ligi otsus on ainuõige

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Erik Prozes

Riigikogu opositsioonilise Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul oli rahandusminister Jürgen Ligi tagasiastumise otsus ainuõige samm.

Simson ütles Postimehele, et Ligi otsus on ainuõige, sest juhul, kui ta poleks tagasi astunud, oleks see pannud surve kogu valitsusele, just kui oleksid sellised väljaütlemised ja nendega leppimine sobilik.

«Sellega oleksid nad kollektiivse vastutuse võtnud selles osas, et võibki öelda teatavat ühisnimetust kandvatele Eesti inimestele, et neil pole õigust oma arvamust välja käia samasuguse iseenesesestmõistetavusega, nagu on sellistel inimestel, keda Jürgen Ligi kehastab. See oleks olnud negatiivne sõnum suurele osale ühiskonnast,» selgitas Simson.

Teisalt oli Ligi otsus Simsoni sõnul ainuõige, kuna see aitab hoida Reformierakonna koalitsioonipartneri nägu. «Sotsiaaldemokraadid oleks kaotanud oma näo, kui nad oleksid peale sellist solvangut öelnud, et nad lepivad sellises õhkkonnas jätkamisega.»

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon teatas juba neljapäeval, et erakond alustab riigikogus allkirjade kogumist rahandusminister Jürgen Ligile umbusaldusavalduse esitamiseks. Simsoni sõnul ei ole põhjust kahelda, et kui Ligi poleks ise vastutust võtnud, oleks Reformierakond selles küsimuses umbusaldushääletusel üksi jäänud.

Facebooki kommentaari pärast skandaali keskmesse sattunud Reformierakonna aseesimees, rahandusminister Jürgen Ligi teatas täna tagasiastumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles