Postimees Viljandis: koolipäev algas leinameeleolus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast eilset tulistamist Viljandis Paalalinna koolis, kus oma õpilase käe läbi sai surma saksa keele õpetaja Ene Sarap, algas tänane koolipäev tavapärasest teisiti. Paljud õpilased asetasid koolimaja ette lilli ning süütasid leinaküünlad. Lipud õppeasutuse ees lehvisid pooles mastis.

Leinalipud heisatakse täna kogu Viljandis. Ajaleht Sakala märgib, et suurem osa Paalalinna kooli õpilasi tuli hommikul kooli, mõnda neist saatis lapsevanem kuni kooliukseni. Puudujate suurt hulka täheldada ei olnud.

Teadaolevalt ei tulnud täna kooli need õpilased, kes eile olid tulistamise ajal samas klassis, kus hukkus nende saksa keele õpetaja Ene Sarap.

Hommikul oli esimese asjana õpilastele ette nähtud klassijuhataja tund, mille eel juhendasid õpetajaid psühholoogid ning kohal oli ka Viljandi linnapea Ando Kiviberg. Eilse tulistaja klassijuhataja oli pisarates ning kolleegid püüdsid teda lohutada. Psühholoogide nõuanne õpetajatele kõlas, et täna tuleb lastega juhtunu faktidest rääkida ning mitte lasta tekkida spekulatsioonidel. Kõige tähtsam on püüda naasta tavapärase koolirutiini juurde. Täna on kõigil soovijatel võimalik minna ka koolis viibiva kriisinõustaja jutule.

Koolimajas liikuvad õpilased paistsid koletust veretööst hoolimata igati asjalikud. Tulistamispaigaks olnud klassiruumi uks jääb ilmselt veel pikaks ajaks suletuks. Justkui halva endena on uksepiidal ilmselt varasemast ajast õpilaste tehtud «kaunistus» - punased käejäljed.

Postimehel õnnestus telefonitsi tabada ka õpetaja maha lasknud 15-aastase poisi isa, kelle registreeritud relva poeg veretööks kasutas. Postimehe palvele juhtunut kommenteerida ütles isa: «Ei, aitäh, aga ma ei vestle praegu. Olge palun mõistev.»

Eile veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Paalalinna koolis tunni ajal oma isa relvast tule, mille tagajärjel sai surma õpetaja. Juhtunu uurimiseks käib kriminaalmenetlus karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles