Venemaa antisemiitide väitel abistab Iisrael Gruusiat

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili juudisoost mehega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili juudisoost mehega. Foto: Internet

Venemaa semiidivastased ringkonnad kasutavad oma internetilehekülgi Iisraeli ja Gruusia-vastase hääletoruna ja süüdistavad juudiriiki Gruusia sõjalises toetamises.

Venemaal on viimastel aastatel märgatavalt tugevnenud ksenofoobsed hoiakud antisemiitliku, rassistliku ja homofoobse sallimatuse teemadel.

Liikumine Illegaalse Immigratsiooni vastu (DPNI) kutsus oma mõttekaaslasi üles ühinema võitluses Kaukaasiast pärit immigrantide vastu, vahendas georgiandaily.com.

Gruusia ja Iisraeli suhete paljastamiseks kirjutas Igor Savin artikli teemal «Miks Iisrael abistab grusiine?», mis on Internetis laialt levinud.

Savini kinnitusel soovis ta teema laima avalikkuse ette tuua põhjusel, et Venemaa peastaabi ülema asetäitja kindralpolkovnik Anatoli Nogovitsõn kinnitas eelmisel nädalal, et Iisrael transportis Gruusiasse relvastust ja aitab riigil taas relvastuda.

Arvamusloos spekuleeritakse ka teemal, et Iisraeli abi taga võib olla Gruusia presidendi Mihheil Saakašvili juudisoost naise Sandra Rulofsi (Sandra Eduardovna Rulovski) lobitöö.

Loo autorite kinnitusel emigreerus Rulofsi juudisoost isa Hollandisse Tšehhi vabariigist. Presidendiproua ema on väidetavalt pärit aga Poola juudiperekonnast.

Saakašvili sai nende andmetel võimule just tänu gruusiakeelsetele juutidele, keda toetavad Ameerika Ühendriigid ja Iisrael, kes aitavad nüüd riigil taas relvastuda.

Savini kinnitusel viibis ajal, mil Gruusia alustas rünnakut Lõuna-Osseetias riigis märkimisväärselt palju Iisraeli ajakirjanikke, kelle eesmärk oli kindlustada, et maailma üldsus usuks Gruusia versiooni sõja puhkemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles