Kohalikud sõdivad Kunda lähedale plaanitava tuulepargi vastu

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on tuulepark Pakri poolsaarel Paldiski lähedal.
Pildil on tuulepark Pakri poolsaarel Paldiski lähedal. Foto: Küllike Rooväli

OÜ Nelja Energia tahab Lääne-Virumaal Kunda lähedale Ojakülla rajada kolme tuulegeneraatoriga tuuleparki, kohalikud elanikud on sellele aga vastu.

OÜ Nelja Energia soovib Kunda lähistele Ojakülla panna püsti kolm tuulegeneraatorit, mille igaühe võimsus on kaks megavatti, investeerides selleks ligi 150 miljonit krooni, kirjutab Viru Teataja.

Tuulikute vastu võitlejate eestvedaja Riina Orguse sõnul häirib külaelanikke asjaolu, et tuulepark plaanitakse rajada Ojakülale liiga lähedale, ning rahvas tunneb muret eelkõige võimaliku müra pärast.

Ta lisas, et kohalikud on Viru-Nigula vallavolikogule esitanud ka 41 allkirjaga protestikirja.

OÜ Nelja Energia juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul pakkus ettevõte külaelanikele välja Virtsu tuulepargi külastamise, sest sealsed tuulegeneraatorid on sarnased Ojakülla plaanitavatele.

Kruus lisas, et kui pärast reisi on inimesed ikkagi arvamusel, et müra muutub häirivaks, on arendaja nõus rajama haljastuse ning selle ka kinni maksma.

«Haljastuse vastu ei ole meil midagi, aga möödub 20-30 aastat, enne kui sellest haljastusest saab müratõke,» lausus Riina Orgus.

Viru-Nigula vallavolikogu esimees Ain Tiivas ütles, et kui jõutakse sinnamaani, mil volikogu peab otsustama planeeringu kehtestamise, siis elanike seisukohtadega kindlasti arvestatakse. «Peame aga lähtuma ikkagi keskkonnamõjude uuringu tulemustest ja ettepanekutest,» sõnas volikogu esimees.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles