President nimetas Maris Lauri uueks rahandusministriks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves vabastas täna ametist senise rahandusministri Jürgen Ligi ja nimetas värskelt Reformierakonnaga liitunud majandusanalüütiku Maris Lauri peaministri ettepanekul uueks ministriks.

Seni peaministri nõunikuna töötanud Lauri astus rahandusministri ametisse täna pärastlõunal, kui andis riigikogu ees ametivande.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel on Lauri oma prioriteetideks seadnud järgmise aasta riigieelarve menetlemise lõpuleviimise riigikogus, Euroopa Liidu fondide võimalikult kiire kasutuselevõtu ning pühendumise majanduskeskkonna paremaks muutmisele, et luua võimalused majanduskasvu kiirendamiseks.

Facebooki kommentaari pärast skandaali keskmesse sattunud ning üle-eelmisel pühapäeval tagasiastumisest teatanud Ligi asub tööle riigikogus, kus peab talle koha vabastama reformierakondlane Tõnu Juul.

Ligi töötas rahandusministrina alates 2009. aasta suvest. Varem on ta olnud ka kaitseminister ning aastatel 1995–2005 ja 2007–2009 kuulunud parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles