Ossinovski: koolis hukkunud õpetaja perele tuleb abi tagada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Ene Sarapi saatmine viimsele teekonnale.
Õpetaja Ene Sarapi saatmine viimsele teekonnale. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui Viljandi linnavalitsus taotleb Paalalinna koolis maha lastud õpetaja Ene Sarapi perekonna toetamiseks erakorralise hüvitise eraldamist, on haridusministeerium valmis seda valitsuselt taotlema, kinnitas minister Jevgeni Ossinovski.

«Oleme Viljandiga tihedas kontaktis ning praegu arutabki Viljandi linn aktiivselt erinevaid võimalusi perekonna toetamiseks. Vajalik abi tuleb kindlasti tagada ja vajadusel on ka valitsus valmis abistamise võimalusi arutama,» ütles haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski Postimehele.

«Linn on saanud suurepäraselt hakkama nii kriisi haldamise kui kooli ja perekonna abistamisega. Tunnustan neid tehtud töö eest,» lausus minister.

Peaminister Taavi Rõivas ütles omakorda, et kui esitatakse taotlus Viljandis hukkunud õpetaja perele valitsuse reservist toetuse maksmiseks, on valitsus avatud seda arutama. «Inimlikult oleks perekonna toetamine mõistetav,» lisas Rõivas.

Veel üleeile teatas Viljandi linnavalitsuse avalike suhete juht Postimehele, et linn ei plaani Ene Sarapi perekonnale hüvitist maksta, küll aga oldi abiks matuse korraldamisel ning on võimaldatud perele nõustamist. Haridusministeeriumi avalike suhete osakond andis teada, et otsus õpetaja perekonda erakorraliselt toetada peab tulema linnavalitsuselt ning sel juhul ollakse valmis koostööd tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles