Andmekaitse inspektsioon: e-lasteaiad hoiavad laste andmeid turvaliselt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Andmekaitse inspektsiooni hinnangul turvavad kontrollitud e-lasteaia teenust pakkuvad ettevõtted laste andmeid korrektselt. 

Andmekaitse inspektsioon viis läbi e-lasteaedade järelevalve, mille käigus saadi ülevaade Eesti e-lasteaedade infosüsteemide üldistest andmeturbe põhimõtetest ja rakendatavatest turvameetmetest.

Inspektsioon tõdes, et üldine teadlikkus vajalikest andmeturbemeetmetest on hea ja otseseid ebakõlasid ei esinenud. Kõik kolm kontrollitud ettevõtet on vastavalt isikuandmete kaitse seadusest tulenevale nõudele ennast registreerinud Andmekaitse inspektsiooni delikaatsete isikuandmete töötlemise registris.

Viimase 12 kuu jooksul on e-lasteaiad panustanud regulaarselt oma infosüsteemide turvalisusse ja täiustanud turvameetmeid, samuti on analüüsitud võimalikke turvariske ning infosüsteeme sellele vastavalt kohandatud.

Järjest rohkem Eesti lasteaedu kasutab igapäevaseks tööks ja lastevanematega suhtlemiseks mõnda infosüsteemi ehk nn e-lasteaeda. Enamasti on tegu teenusepakkujatega ehk lasteaiad ise nimetatud infosüsteeme ei oma ega halda, nagu ka põhikoolide ja gümnaasiumite puhul (e-kool). Seetõttu koondub selles vallas tegutsevate eraettevõtete kätte järjest rohkem laste isikuandmeid, mistõttu see pälvib ka andmekaitse inspektsiooni erilise tähelepanu.

Andmekaitse inspektsioon tuletab meelde, et isikuandmete turvalisuse eest vastutab seaduse järgi andmete valdaja/töötleja, ning kutsub ettevõtteid üles andmeturbe alaseid nõudeid rangelt järgima ja andmete turvalise hoidmise nimel pidevat tööd tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles