Pekingis kohtunud Putin ja Abe leppisid kokku aruteludes rahuleppe üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin koos Jaapani peaministri Shinzo Abega täna Pekingis.
Vene president Vladimir Putin koos Jaapani peaministri Shinzo Abega täna Pekingis. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ja Jaapani peaminister Shinzo Abe leppisid Pekingis Aasia-Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) foorumi kõrvalt kohtudes kokku arutada tööd kahe riigi vahel puuduva rahuleppe sõlmimiseks.

Putin ütles, et Vene-Jaapani suhted on arenenud majandus- ja poliitikavallas üsna edukalt. «Samuti pean silmas kõneluste jätkamist rahuleppe üle,» lisas ta.

«Sellega seoses on mul hea meel teiega kohtuda ja analüüsida kahepoolse lävimise kõiki aspekte,» ütles Vene riigipea.

Abe avaldas soovi vahetada Putiniga seisukohti rahuleppe sõlmimise ja rahvusvaheliste küsimuste üle. «Meil õnnestub seda teha, olen kindel,» vastas Putin.

Reedel algas Pekingis APEC-i nn liidrite nädal. Ministritasandi kohtumised algasid samal päeval.

Täiskogu tuleb kokku 10.-11. novembril, mil Pekingis kohtuvad valitsusjuhid, kelle riikide arvele langeb pool maailmamajandusest.

Jaapani ja Venemaa pole territoriaaltüli tõttu tänaseni sõlminud rahulepet, mis lõpetaks poolte vahel Teise maailmasõja.

Jaapan on Krimmi poolsaare annekteerimise ja Moskva toetuse tõttu Ukraina separatistidele liitunud lääneriikide Vene-vastaste sanktsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles