USA eitas ISi juhi pihta õhulöökide andmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi liider Abu Bakr al-Baghdadi Mosulis peetud palvusel.
Islamiriigi liider Abu Bakr al-Baghdadi Mosulis peetud palvusel. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel Iraagi põhjaosas korraldatud USA õhurünnak, milles sai väidetavalt vigastada sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) juht Abu Bakr Al-Baghdadi, oli suunatud ISi «väejuhtide», mitte al-Baghdadi vastu, teatas täna Ühendriikide kaitseministeerium.

Pentagoni pressiesindaja kolonel Steve Warren ütles, et USA ametiisikud ei saa kinnitada teateid al-Baghdadi vigastada saamisest.

Iraagi siseministeeriumi luureametnik ütles pühapäeval uudisteagentuurile AP, et al-Baghdadi sai laupäeval Süüria piiri ääres asuvale Qaimi linnale korraldatud Iraagi õhurünnakus vigastada.

See versioon ei klapi Warreni kirjeldatud Ühendriikide õhulöögiga, mis anti tema sõnul Mosuli lähistel.

Pentagoni pressiesindaja sõnul ei keskendu USA spetsiaalselt al-Baghdadi tabamisele, vaid üritab nõrgestada ISi juhtkonna võimet oma vägesid juhtida.

ISi valduses on suured alad Iraagis ja Süürias. Ühendriigid alustasid rühmituse vastaseid õhurünnakuid Iraagis 8. augustil ja Süürias 23. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles