Salasigarette vedanud autojuht püüdis politsei eest põgeneda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigarettidega täidetud auto
Salasigarettidega täidetud auto Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Põlvamaal autojuhtide kainust kontrollinud politseinikud tabasid eile 120 000 salasigaretti vedanud sõiduauto, mille juht üritas politsei eest põgeneda.

Politseinikud kontrollisid eile kella 16.30 ajal Põlva vallas autojuhtide kainust, kui nende tähelepanu äratas Nissan Almera juht, kes tegi sadakond meetrit enne politseinikke äkkpidurduse ja pages autoga kõrvalteele. Politseinikud tabasid autojuhi tupiktee lõpust.

Auto juures oli 18-aastane noormees, kes väitis, et juht jõudis juba põgeneda ja lukustada uksed. Turvakontrolli käigus avastati noormehe taskust aga sõiduki võtmed, teatasid Lõuna prefektuur ning maksu- ja tolliamet. Auto läbivaatusel leidsid politseinikud kilesse pakitud pappkastid, kus oli kokku 120 000 maksumärkideta sigaretti, mis anti menetlemiseks üle maksu- ja tolliametile.

Põlva politseijaoskonna juht Helmer Hallik ütles pressiteates, et salasigarettide avastamisega hoiti ära nende jõudmine mustale turule. Noormehel tuleb loodetud hõlptulu asemel aga hoopis rahakotti kergendada.

Lisaks karistusele, mis ootab teda 12 kasti salasigarettide käitlemise eest alustatud kriminaalmenetluses, võib teda oodata ka maksuotsus, mille summa küündib sellise koguse sigarettide pealt 15 000 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles