EL ja USA arutavad uute sanktsioonide rakendamist Venemaa suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva toidupood.
Moskva toidupood. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liikmesriikide ja USA esindajad arutavad täna Brüsselis uute sanktsioonide rakendamist üksikute Vene ametiisikute ja majandusharude suhtes, teatas agentuur Bloomberg viitega oma diplomaatilistele allikatele.

Konsensust sanktsioonide osas veel ei ole ning kohtumisest osavõtjad valmistavad ette võimalikud tegevusvariandid ELi välisministritele, kes arutavad seda teemat 17. novembril Brüsselis.

«Me oleme mures Minski protokolli jätkuva jämeda rikkumise üle [Venemaa poolt],» ütles eile USA välisministeeriumi kõneisik Jennifer Psaki. «USA jätkab tihedat koostööd Euroopa Liiduga selles osas, mil viisil me võime ühiselt vastu võtta täiendavaid meetmeid Venemaa vastu seoses tema vastuvõetamatu käitumisega.»

«Meie ja meie liitlased peavad olema valmis olemasolevate sanktsioonide laiendamiseks ja karmistamiseks,» lisas ta.

Saksa kantsler Angela Merkel ütles üleeile, et uute majandussanktsioonide rakendamist Venemaa suhtes praegu ei kavandata, küll võidakse aga laiendada nende Venemaa kodanike nimekirja, kellel ei ole lubatud siseneda Euroopa Liidu territooriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles