Vene lennukite piiririkkumised tähendavad lisakulusid Soome õhujõududele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome õhujõudude hävituslennuk Hornet.
Soome õhujõudude hävituslennuk Hornet. Foto: SCANPIX

Vene lennukite õhupiiririkkumised on võtnud raha Soome õhujõudude teistest valdkondadest, kuna hävituslennukid on käinud sissetungijaid tuvastamas.

Ressursid määratakse ära varasemate kogemuste järgi, vahendas Ilta-Sanomat. Nüüd on olnud aktiivsemad ajad ja raha on võetud eelarvest, kus selleks pole sihtotstarbelisi summasid olnud, selgitas õhujõudude komandör Kim Jäämeri.

Sissetungijate identifitseerimise tõttu on vähenenud õppelendude arv, kuna põhitähelepanu on läinud operatiivtegevusele.  

Jäämeri sõnul oli Soome õhujõududel mullu 60 operatiivlendu, sel aastal on neid ligi 50 protsenti enam. Kõik need pole tehtud võõraste tuvastamiseks, vaid nende seas on ka näiteks järelevalvelende.    

Õhupiiririkkumiste motiivide ümber on spekuleeritud avalikkuses eriti pärast seda, kui Vene lennukid tungisid augustis kolmel korral illegaalselt Soome õhuruumi. «Ma ei hakka piiririkkumiste põhjuse ümber spekuleerima, seda peab küsima rikkujatelt. Vigu juhtub, kuid siis on kombeks paluda vabandust ja teha korrektiive.»  

Jäämeri ei usu, et Venemaa testib õhupiiririkkumistega Soome valmisolekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles