Sissesõidukeelu saanud Vene eksminister läks Eesti riigi vastu kohtusse

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Tiškov Tallinna lennujaamas.
Valeri Tiškov Tallinna lennujaamas. Foto: Igor Teterin / meediaklubi Impressum

Eestisse sissesõidukeelu saanud Venemaa teaduste akadeemia akadeemik, endine rahvusküsimuste minister Valeri Tiškov läks Eesti riigi vastu kohtusse.

72-aastane Tiškov esitas Tallinna halduskohtule kaebuse siseministeeriumi 9. oktoobri otsusele, millega talle kehtestati Eestisse sissesõidukeeld, kirjutab ERR Uudised.

10. novembril esitatud kaebuse suhtes ei ole halduskohus veel seisukohta võtnud, ütles halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Tiškov on varem öelnud, et ilmselt kehtestati talle Eestisse sissesõidukeeld tema seisukohtade tõttu Balti riikide ning eelkõige Läti ja Eesti rahvuspoliitika küsimustes.

Venemaa teaduste akadeemia Mikluhho-Maklai-nimelise etnoloogia- ja antropoloogiainstituudi direktor, akadeemik Valeri Tiškov pidi 13. oktoobril esinema Tallinnas meediaklubi Impressum korraldatud üritusel teemal «Rahvussuhted ja konfliktid poliitikapeeglis», kuid samal päeval saadeti ta Tallinna lennujaamast Moskva lennukile tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles