Mikser: sotsid ei taha Tammsaaret omastada

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser loeb Tallinnas Tammsaare pargis «Tõde ja õigust».
Sven Mikser loeb Tallinnas Tammsaare pargis «Tõde ja õigust». Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Sven Mikseri sõnul ei pretendeeri sotsid palju vastukaja tekitanud välireklaamidega kindlasti mingile omandisuhtele kirjanik Anton Hansen Tammsaare suhtes.

«Kui Tammsaare mõtetest tahavad juhinduda ja õppida liberaalid ja konservatiivid, siis on neil kahtlemata selleks täpselt samasugune õigus,» ütles Mikser Postimehele.

Mikseri sõnul on sotsiaaldemokraatidel igati põhjust olla Tammsaare üle sama uhked kui reformierakondlastel Eestis baseeruvate NATO lennukite üle.

«Ma tunnen Eesti inimese ja sotsiaaldemokraadina suurt ja õigustatud uhkust Tammsaare üle ning üritan õppida võimalikult palju suurtelt mõtlejatelt, kirjameestelt  ja arvamusliidritelt, kes on 100 aasta jooksul Eesti ajalugu kujundanud. Kui mõned inimesed võtavad tänu sellele kampaaniale esimest korda elus kätte Tammsaare «Tõe ja õiguse» ja üritavad sealt leida kinnitust, kas Tammsaare oli või ei olnud oma vaadetelt sotsiaaldemokraat, siis me oleme oma eesmärgi täitnud,» rääkis Mikser.

Sotside esimees ei näe mingit põhjust kriitika tõttu sotside välireklaamikampaanias muudatusi teha. Ta märkis, et kindlasti tuleb SDEl enne valimisi ka teistsuguseid kampaanialahendusi.

«Praeguste välireklaamide puhul ei ole tegemist valimiskampaaniaga, kuna ei Tammsaare, Vilde ega Suits ei kandideeri eelolevatel valimistel,» lisas ta.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond teatas eile, et alustab välikampaaniaga, millega tähtsustatakse sotsiaaldemokraatide ideede ja vasakpoolsete mõtlejate keskset rolli Eesti riigi rajamisel ja hoidmisel ning kutsutakse inimesi kaasa mõtlema uue Eesti loo üle.

Sotsiaaldemokraatlike ideede eestvedajana nimetavad sotsid oma kampaanias kirjamehi Gustav Suitsu, Eduard Vildet, Friedebert Tuglast ja Anton Hansen-Tammsaaret.

A.H.Tammsaare muuseum taunib Eesti tuntuma kirjaniku nime kasutamist Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimiskampaanias, kuna kirjaniku elukäigu uurijate kinnitusel ei saa teda seostada kindla erakondliku sümpaatiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles